Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > For studenter > Studieveiledning > Toppidrettsstudent

Gode resultater av toppidrettsstudenter

Slind A og Kokslien M

Astrid Øyre Slind og Timo Andrè Bakken studerer idrett, har toppidrettsstatus og tar medaljer i internasjonale mesterskap allerede som junior. Begge kom hjem med sølvmedaljer i VM for junior i Praz de Lys, Frankrike. Astrid i Duathlon og Timo i sprint. Begge har også debutert på verdenscuplaget i vinter.

Andre høydepunkter denne vintersesongen har Tom Hilde med sølv i VM i laghopp og Mikko Kokslien med bronse i lag-VM i kombinert.

Utover disse prestasjonene har idrettsstudenten Tarjei Bø (bildet underi skiskyting vært en medaljegrossist av de helt sjeldne: 4 gull (3 individuelle og 1 stafett) fra U-26 EM i skiskyting i Ufa, Russland og 3 bronsemedaljer fra VM junior i Canmore, Canada. På det norske stafettlaget gikk også Henrik L'Abée Lund som studerer økonomi og administrasjon. Han hadde i tillegg en 5. plass individuelt som beste resultat. I april ble Tarjei Bø også Norgesmesterer.

Fra Master i innovasjon og næringsutvikling noterer vi oss at Line Jahr var på landslaget da hopp for kvinner var VM-øvelse for første gang i 2009.

Og dette er bare noen av toppidrettsstudentene som har hatt strålende resultater.

tarjei_web1

Kombiner satsing på idrett med studier - bli toppidrettsstudent

Høgskolen i Lillehammer (HiL) gir utøvere mulighet til å kombinere studier med idrettssatsing på et høyt nivå. Utøvere som faller inn under Olympiatoppens definisjon av toppidrettsutøvere og morgendagens utøvere, samt kan dokumentere sitt behov for tilrettelegging gjennom å beskrive sine kort- og langsiktige idrettslige mål, trenings- og konkurranseplaner samt bekreftelse fra sportslig eller administrativ leder i forbund, team eller fra Olympiatoppen kan søke om toppidrettsstatus ved HiL

HiL har en egen toppidrettsveileder tilknyttet studieadministrasjonen. Toppidrettsveilederen er studentenes kontaktperson på HiL, og er den som veileder studentene gjennom studiene i forhold til utdanningsplaner, eksamen og gjennomføring av studiene.

For nye studenter er det obligatorisk å ha veiledningstime med toppidrettsveileder,

HiL samarbeider nært med Olympiatoppen, Norges Skiforbund og Norges Skiskytterforbund på en rekke områder, både om tilrettelegging for utøvere, forskning og undervisning.

Hva innebærer status som toppidrettsstudent ?
Status som toppidrettsstudent ved HiL gir deg som utøver mulighet til å tilrettelegge og tilpasse din utdanningsplan på en sånn måte at det lettere skal la seg kombinere med satsing på idrett.

Tilpasninger kan være forlengelse av studieløp, endring av eksamenstidspunkt til eksamen arrangeres neste gang, mulighet for å avlegge eksamen på samling eller konkurranse.

Utover dette har studenter med toppidrettsstatus de samme rettigheter og plikter som ordinære studenter.

Hvilke idretter driver HiLs toppidrettsstudenter?
I tillegg til å kunne kombinere idrettssatsning med studier har Lillehammer naturgitte og klimatiske forhold som gjør det naturlig å satse på vinteridretter. Hovedvekten av utøvere representerer da også de store vinteridrettene langrenn, skiskyting, kombinert og hopp. Men også ishockey, alpint, telemark, snowboard, freestyle, håndball, fotball og friidrett.

Lillehammer-området har gode, moderne anlegg som innbyr til gode treningsforhold sommer som vinter. I tillegg finnes det et aktivt idrettsmiljø både innen mosjons- og toppidrett.

Studieåret 2009/10 er det rundt 160 utøvere med toppidrettsstatus som er representert på de aller fleste års- og bachelorstudiene og enkelte masterstudier

Sist oppdatert: Pål Riiser Berg 01.10.2009

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L