Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Tidligere arrangerte Forskningsdager > Forskningsdagene 2008

Forskningsdagene logo

Program Forskningsdagene

Barn som skriver (Foto: Sigrun Skaare)

Forskningsdagene og Høgskolen i Lillehammer har inngått et samarbeid med skolene i Lillehammer.

Student hopper forran Gamlebygget

Målsetningene for Forskningsdagene er å:

  • vekke nysgjerrighet
  • interesse og forståelse for forskning og forskningens resultater hos folk flest
  • formidle hva forskningen betyr for oss i vårt daglige liv
  • vise sammenhengen mellom forskning, innovasjon og næringsliv
  • vekke interesse i mediene for forskning og forskningsresultater
  • bidra til rekruttering av unge til forskning
Brudeferden

Filmkonsert "Brudeferden i Hardanger" med Andreas Ljones som solist arrangeres onsdag 24. september.

For mer informasjon

Forskningsdagene 2008

Forskningsdagene er en nasjonal, årlig festival som i 2008 arrangeres 19. – 28. september. Under festivalen demonstreres forskningsvirksomhet i praksis for alle.

Hovedtemaet for Forskningsdagene 2008 er nye energiformer – miljøvennlig energi + fokus på sammenhenger mellom kunst og vitenskap.

Akademisk årsfest
Ved Høgskolen i Lillehammer vil vi ha en rekke arrangement under høstens festival. Vi åpner mandag 22. september med Akademisk årsfest hvor forskningen/kunsten og forskerne/kunstnerne ved høgskolen hylles under en storslagen tilstelning i kantina.

Samarbeid med skolene
Vi har i år inngått et samarbeid med skolekontorene i kommunen og i fylkeskommunen og oppfordrer alle skoler til å sette av hele uke 39 til tema kunst og vitenskap.

Høgskolen i Lillehammer har i den sammenheng utarbeidet en meny - "Bestill en forsker!" hvor flere av våre forskere tilbyr sine tjenester til skolene (til elever, lærere, foreldre m.fl.) gjennom uka festivalen varer. Forskere fra Østlandsforskning og NINA vil også delta i dette samarbeidet. Menyen vil dessuten inneholde muligheten for å delta i et forskningsprosjekt om mediebruk.

Informasjon og påmelding til "Bestill en forsker!" sendes alle skoler i Lillehammer i uke 36. Vår kontaktperson her er Lars Ligaarden.

Nasjonalt tilbyr også Forskningsdagene alle skoler i landet å delta i et forskningsprosjekt rundt måling av solenergi. For mer informasjon og påmelding til Forskningskampanjen 2008.

Forskningstorg i Lillehammer
For første gang vil vi arrangere Forskningstorg på Sigrid Undsets plass i sentrum av Lillehammer fredag 26. og lørdag 27. september. Torget vil være et samarbeid med flere av byens kunnskapsinstitusjoner (Østlandsforskning, NINA, Maihaugen og Lillehammer bibliotek) samt Lillehammer kommune og Sentrum Drift.

Alle skoler (barne-, ungdoms- og videregående skoler) inviteres spesielt!

Storslagen filmkonsert med Lillehammer byorkester og Andreas Ljones
Onsdag kveld 24. september vil det dessuten bli gratis filmkonsert med visning av stumfilmen "Brudeferden i Hardanger" fra 1926 med rekonstruert musikk ved Lillehammer byorkester og Andreas Ljones som solist på hardingfele - en aften i nasjonalromatikkens tegn og hvor alle oppfordres til å stille i nasjonaldrakt!

Utenom de allerede nevnte arrangement, vil det også i løpet av uka være ulike foredrag, konferanser og seminar.

Les mer om vårt innholdsrike program under Forskningsdagene

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 02.10.2009

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L