Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Tidligere arrangerte Forskningsdager > Forskningsdagene 2016

Forskningsdagene 2016

Forskningsdagene symbol rod

Forskningsdagene er en nasjonal, årlig festival som i 2016 arrangeres 21. september - 2. oktober.

Under årets Forskningsdager er temaet "Grenser" som åpner for et bredt spekter av aktiviteter og temaer - også i innlandet.

Program for Forskningsdagene 2016

Mandag 26/9
"Det får da være grenser for kjønn… ! En innføring i kjønnsmangfold – erfaringer og norsk lovgivning" på Lillehammer litteraturhus kl. 1900-2030. Gratis inngang!
HiL-forsker Janneke van der Ros vil ta opp spørsmål rundt kjønn og kjønnsmangfold, statens håndtering av transpersoner, levekår og medisinsk behandling. Lederen for Forbundet for transpersoner i Norge, Jan Elisabeth Lindvik vil snakke om den nye «Lov om endring av juridisk kjønn», arbeidet med det tredje kjønnsalternativ, men også litt om hva det betyr å «være kjønn».

Samarbeidspartnere: Lillehammer litteraturhus og Høgskolen i Lillehammer 

-----------------------------------------------------------

Tirsdag 27/9
«I grenseland mellom syk og frisk» i Store auditorium på Revmatismesykehuset i Lillehammer kl. 1200 -1300. Gratis inngang!
«Sykefraværet i Norge er for høyt!» Stemmer dette? Eller er det på et akseptabelt nivå når en ser det i sammenheng med høy arbeidsdeltakelse, lav arbeidsledighet og ønsket om et inkluderende arbeidsliv? Og hvordan kan det ha seg at nordmenn til tross for høyt sykefravær likevel beskriver egen helse som god? Foredrag av forsker Inger Tollefsrud fra Revmatismesykehuset. HiL-stipendiat Øystein Skundberg tar for seg «Grensen mellom kroppen og sjelen: medisinske ideer om seksualitet 1716-1916». Mulig å få kjøpt mat og drikke i sykehusets kantine.

Samarbeidspartnere: Revmatismesykehuset og Høgskolen i Lillehammer

-----------------------------------------------------------

Tirsdag 27/9
"I grenseland - om unge demente og deres pårørende" på Lillehammer kino, sal 1 kl. 1900. Publikum løser ordinær kinobillett!
Premiere på TV-dokumentaren "Husker du meg?" om demente og deres pårørende. Filmen er produsert av studenter innen TV-fagene på HiL. Etter filmen blir det samtale mellom HiL-rektor og filmviter Kathrine Skretting og regissør Ragnhild Nøst Bergem, før HiL-stipendiat Line Jenhaug vil snakke om rollen som pårørende sammen med en av aktørene i filmen, Halvor Løkken.

Det blir rød løper og glass med stett en filmpremiere verdig!

Samarbeidspartnere: Lillehammer kino og Høgskolen i Lillehammer

-----------------------------------------------------------

Onsdag 28/9
"Miljøpsykologisk byvandring"
Bli med på en vandring gjennom byen Lillehammer sammen med to miljøpsykologer. Underveis stopper vi opp og belyser hvordan det fysiske miljøet kan påvirke menneskene i byen og hvordan vi kan vi kan legge til rette for trivsel. Med miljøpsykologene Svein Åge Kjøs Johnsen og Ingeborg Olsdatter Flagstad fra Høgskolen i Lillehammer.

Oppmøte på Lilletorget i Lillehammer!

--------------------------------------------------------------

Onsdag 28/9
«Et innland uten grenser?» på Matfatet i Brumunddal kl. 1900 - 2100. Gratis inngang!  
Dagen for et eventuelt fusjonsvedtak mellom høgskolene i Lillehammer og Hedmark, inviterer vi til pressekonferanse og miniforedrag av forskere fra begge høgskolene, samt Østlandsforskning rundt tema Innlandet og grenser.
Det blir enkel servering fra Matfatet.

Samarbeidspartnere: Høgskolen i Hedmark, Østlandsforskning, Matfatet og Høgskolen i Lillehammer

-----------------------------------------------------------

Torsdag 29/9
«Grenser og grenseløshet i internasjonal politikk» på Litteraturhus Lillehammer kl. 1900 - 2030. Gratis inngang!  
Når verden betraktes som et internasjonalt system blir fysiske grenser noe helt grunnleggende som sier at stater er de viktigste enhetene verden består av. Har denne beskrivelsen fortsatt gyldighet og hvilke utfordringer innebærer det i tilfelle? Gjennom flere korte foredrag setter dette arrangementet fokus på denne problemstillingen ut fra ulike eksempler og vinklinger.

Samarbeidspartnere: Litteraturhus Lillehammer og Høgskolen i Lillehammer

----------------------------------------------------------------

Fredag 30/9
«Grenser på fjellet» på Låven bar, Sjusjøen kl. 1900-2030. Gratis inngang!
Vi innleder høstferien med miniforedrag i Sjusjøens storstue, Låven bar. Tor Arnesen snakker om «Grenser for utbygging, grenser for forskning og politikk", Thor Flognfeldt om "Grenseoverskridende (fritids) landsbyliv", mens Aksel Hagen tar for seg "Moderne bosetting - når grensene mellom bolig og hytte, fastboende og hyttefolk mister mening". Etter fordragene åpner vi for diskusjon. Låven bar er åpen for servering! 

Presentasjoner:

Samarbeidspartnere: Østlandsforskning, Destinasjon Sjusjøen, Låven Bar og Høgskolen i Lillehammer

-----------------------------------------------------------------

Lørdag 1/10
"I grenseland: Film og forskning om når barn har bruk for magi" i kinosal 1, Lillehammer kino kl. 1200. Billetter kjøpes av barnefilmklubben.
Denne formiddagen viser vi filmen «Fia og klovnene» - om 8 år gamle Fia som prøver å passe på sin mamma som drikker og fester for mye. Men en dag kommer barnevernet og flytter Fia til et fosterhjem. Med Fia og klovnene får man innblikk i alvorlige tema: omsorgssvikt i familien, barnevern og nye fosterforeldre sett fra barnets perspektiv. Lena Westby og Ulrika Håkansson, begge ph.d.-kandidater ved Barns og unges kompetanseutvikling (BUK) deltar. Det blir dialog med publikum etter visningen.

Samarbeidspartnere: Lillehammer kino, Lillehammer barnefilmklubb, Høgskolen i Lillehammer

----------------------------------------------------------------

Tidligere arrangerte Forskningsdager

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 03.10.2016

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L