Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Nyheter > Arkiv 2016 > Fikk miljøpris for strandrydding

Miljøpsykologi

Logo grønt HiL

En miljøvennlig organisasjon er en organisasjon som ikke etterlater seg et stort klimafotavtrykk, og hvor menneskene i organisasjonen er opptatt av miljøspørsmål.

_______________________

Master i miljøpsykologi gir deg fordypning i hvordan mennesker påvirkes av sine omgivelser.

Studiet fokuserer spesielt på hvordan fysiske og virtuelle omgivelser virker inn på menneskers adferd og mentale funksjonsevner.

______________________

Fikk miljøpris for strandrydding

Marika M. Bové med miljøprisen (foto: Privat)

Marika M. Bové fikk nylig miljøprisen av Miljøpartiet De Grønne (MDG) Oppland for sitt engasjement for Mjøsa og plastforurensing. Marika studerer på Master i miljøpsykologi og er også engasjert i kampanjen #grøntHiL for en mer miljøvennlig og grønn høgskole.

MDG Oppland valgte i år å gi prisen til en enkeltperson som de mente hadde skilt seg ut positivt for å ha gjort noe ekstra for klima og miljøsaken.

Plukket plast ved Mjøsa i sommer

Bové hadde førstesideoppslag i GD 8. august der hun viste fram alt plastavfallet hun hadde plukket fra Mjøsas bredder. I begrunnelsen til MDG kom det i tillegg fram at hun engasjert seg i TV-aksjonen, og er en drivkraft for gjenbruk gjennom jobben på Fretex, og at hun i tillegg studerer master i miljøpsykologi ved Høgskolen i Lillehammer.

- Når ett menneske tar initiativ, så kan det gripe mange og føre mye godt med seg, sa fylkeslagsleder Halvard Klevmark i forbindelse med utdelingen av prisen.

Alle kan gjøre en liten forskjell

Prisvinneren Bovè satte stor pris på oppmerksomheten og tildelingen av prisen. Hun var tydelig overrasket over at hennes engasjement skulle bli så verdsatt og få oppmerksomhet.

- Hvis vi har kunnskap om naturen og miljøet, verdsetter vi det mer. Det vi verdsetter blir vi glad i, og det vi er glad i behandler vi godt, sier Bovè og legger til at det derfor er viktig at alle får god kunnskap om hvordan naturens sykluser og habitater fungerer og hvordan og hvor vi mennesker skal trå særlig forsiktig.

- Alle kan gjøre en liten forskjell, mener både prisvinneren og partiet.

Vi gratulerer Marika med prisen!

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 18.11.2016

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L