Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Nyheter > Arkiv 2016 > HiL arrangerer internasjonale seminar under Ungdoms-OL

Seminarer på HiL

Tirsdag 16. februar i auditorium C  7th International Sport Business Symposium

Onsdag 17. februar i auditorium A Health and Youth Sports

Torsdag 18. februar i auditorium A  Youth Sports and Olympic Values

Torsdag 18. februar i auditorium C Technology and Sport Consumption

Fredag 19. februar i auditorium A Top level performance in sports, research and culture

Ungdoms-OL 2016

Logo YOG/HiL
  • Ungdoms-OL eller Youth Olympic Games (YOG) arrangeres fra 12. - 21. februar 2016 på Lillehammer, Hamar, Gjøvik, Øyer og i Oslo
  • 1100 unge utøvere i alderen 15 til 18 år skal konkurrere i 70 øvelser i de 15 olympiske vinterdisiplinene.
  • Lekene involverer ungdom på alle områder; både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Kultur og læring er like viktig som idretten under Ungdoms-OL. Det er noe av det som skiller ungdomslekene fra de vanlige olympiske leker.

Les mer om Ungdoms-OL 2016

HiL arrangerer internasjonale seminar under Ungdoms-OL

Freeskier Knut Fineid i lufta (foto: NTG Lillehammer)

Under et internasjonalt arrangement som Ungdoms-OL (YOG), er mange kompetente folk innenfor ungdom og toppidrett samlet på ett sted. På HiL har vi derfor invitert noen av dem til å dele sin kunnskap i februar gjennom fem seminarer med sportsrelaterte temaer for ledere, trenere, foreldre og andre interesserte.

7th International Sport Business Symposium

Første seminar ut er 7th International Sport Business Symposium 16. februar hvor tema er “Youth Olympic Games; new concept – old ideas?”.

Temaer som vil berøres denne dagen er arven etter YOG, nye konsepter, videre utvikling av YOG, samt forståelsen av de unge i YOG.

I løpet av dagen vil du kunne treffe 46 olympiske forskere og fagfolk fra 9 nasjoner som bl.a. skal presentere 23 forskningsprosjekt og en praksisrapport.

Det vil også bli innlegg og foredrag fra det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg, presidenten for det internasjonale skiskytterforbundet Anders Besseberg, IOC-direktør Philippe Furrer og administrerende direktør for Ungdoms-OL på Lillehammer Tomas Holmestad.

Mer informasjon og påmelding til seminaret

Health and Youth Sports

17. februar arrangerer Lillehammer Youth Olympic Games Organising Committee sammen med Høgskolen i Lillehammer og Lillehammer sykehus til seminar hvor en vil ta for seg noen av de utfordringene unge idrettsutøvere opplever i overgangen fra barn til voksen.

På seminaret vil tanker og forskning på tema bli presentert av fagfolk.

Mer informasjon og påmelding til seminaret

Livestream fra foredragene

Youth Sports and Olympic Values

Seminaret “Youth Sports and Olympic Values” 18. februar vil formidle kunnskap om de olympiske verdier, hvordan disse er innarbeidet i Ungdoms-OL og annen topp - og breddeidrett.

Internasjonale eksperter innen området vil dele sin kunnskap og skape diskusjon, deriblant en av verdens fremste eksperter på olympiaden og olympisk historie, Norbert Müller.

For mer informasjon og påmedling til seminaret

Livestream fra foredragene

Technology and Sport Consumption

18. februar arrangeres også seminaret "Technology and Sport Consumption" hvor vi bl.a. spør hvordan innovativ bruk av teknologi kan trekke flere tilskuere til idrettsarrangement og hvordan vi på arenaen kan engasjere og gi tilskuerne ekstra spenning?

For å svare på disse spørsmålene har vi invitert teknologieksperter og ulike representanter fra idretts- og kulturarrangement som vil dele av sin erfaring med både organisatorer og sponsorer av idrettsarrangement gjennom presentasjoner, paneldiskusjoner, dialog og nettverk.

For mer informasjon og påmelding til seminaret

Livestream fra foredragene

Top level performance in sports, research and culture

Siste seminar på HiL under Ungdoms-OL 19. februar er "Top level performance in sports, research and culture" hvor vi spør om hva næringslivet kan lære av topp-presetasjoner innen idrett, kunst og forskning? Kan en bakgrunn som idrettsutøver være nyttig i arbeidslivet?

For å besvare disse spørsmålene, har vi invitert et knippe toppidrettsutøvere, idrettsledere, forskere innen idrettspsykologi og framtredende representanter fra forskning og kulturliv.

Under seminaret vil det også bli en overrekkelse av et kommuniké om framtidens olympiske verdier og Ungdoms-OL fra 60 unge ledere fra Tyskland og Norge som har vært samlet til workshopen "Shaping the Olympic movement" under lekene.

Mer informasjon om seminaret og påmelding

Livestream fra foredragene

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 12.02.2016

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L