Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Nyheter > Arkiv 2016 > Samarbeider med Ungdoms-OL om kulturfestival

Om kulturprosjektledelse

Du kan studere kulturprosjektledelse som både årsstudium  og bachelorstudium.

Ungdoms-OL 2016

Logo YOG/HiL
  • Ungdoms-OL eller Youth Olympic Games (YOG) arrangeres fra 12. - 21. februar 2016 på Lillehammer, Hamar, Gjøvik, Øyer og i Oslo
  • 1100 unge utøvere i alderen 15 til 18 år skal konkurrere i 70 øvelser i de 15 olympiske vinterdisiplinene.
  • Lekene involverer ungdom på alle områder; både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Kultur og læring er like viktig som idretten under Ungdoms-OL. Det er noe av det som skiller ungdomslekene fra de vanlige olympiske leker. Deltakerne må være tilstede i regionen alle de ti dagene Ungdoms-OL varer.

Samarbeider med Ungdoms-OL om kulturfestival

KPL-studenter rundt et bord (foto: Siri Hovland)

Når Ungdoms-OL går av stabelen i februar 2016, er studentene ved kulturprosjektledelse og film- og fjernsynsvitenskap med og arrangerer kulturfestivalen Sjoggfest.

Sjoggfest inneholder et bredt konsertprogram og andre kulturelle arrangement, som kulturprosjektledelsesstudentenee har fått medansvaret for.

- En ære å få jobbe med Ungdoms-OL

Jobben er stor og innebærer mye arbeid og ansvar. Studentene organiserer flere arenaer, har høye forventninger, og mye å leve opp til.

- Det er veldig kult at det er såpass stort. Det er ærefullt å jobbe med Ungdoms-OL, sier Linn Adine Andersen. Hun er administrator for musikkfestivalen og har det overordnede ansvaret for denne delen av prosjektet.

Med seg på laget har hun Michelle Roman Karlsen, Oda Marie Hågensen, og Mina Taraldsrud.

De fire jobbet med festivalen Jazzincubator tidligere i høst, og er nå prosjektledere på Sjoggfest. De gir forslag til artister og Ungdoms-OL står for bookingen. Prosjektlederne har spikret konsertarenaer, og nå står koordinering av produksjonsarbeiderne, som er andreårsstudenter fra kulturprosjektledelse og film - og fjernsynsvitenskap, for tur.

Har ansvar for hver sin konsertarena

Under gjennomføringen av festivalen, organiserer prosjektlederne hver sine arenaer; Banken/Stift, Biblioteket/Museet og Tyrili.

I tillegg har de tidligere prosjektlederne for festivalen Kulturnatt, Ida Vaage Svee og Kedist Bezabih, ansvaret for alt som foregår på Bruket.

Studentene skal sørge for at arrangementene går som de skal, at artistene har alt de trenger, inkludert catering og annet som har med organisering og gjennomføring å gjøre.

I tillegg jobber Monica Broen, også prosjektleder for Kulturnatt, med et nytt konsept som kalles Get Active, der tilskuerne inviteres til å selv være aktive, gjennom å prøve nye idretter som telemarkskjøring, parkour og miniski.

- Det blir gøy å se musikkfestivalen komme til live sammen med alt det andre som skjer i Lillehammer under ungdoms-OL. Stort prosjekt betyr mye ansvar, noe som gjør det ekstra gøy å få det til og bevise at vi kan leve opp til Ungdoms-OLs forventninger til oss, sier Linn Adine.

Tekst og bilde: Siri L. Hovland

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 12.02.2016

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L