Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Nyheter > Arkiv 2016 > Tatt ut til prestisjefestival

Lenker

Husker du meg? / Remember me?

Norge, dokumentar, 35 min.

  • Regi/foto: Ragnhild Nøst Bergem
  • Lyd: Jens Mathias Falkenberg 
  • Produksjonsleder: Sindre Brække
  • Produsent: Høgskolen i Lillehammer
Filmplakat "Husker du meg?"

Se trailer for filmen nederst i artikkelen.

Tatt ut til prestisjefestival

Ragnhild Nøst Bergem - dokumentarfilmregissør

Det er all god grunn til å feire når nyheten om at Ragnhild Nøst Bergems dokumentarfilm "Husker du meg?" er tatt ut, blant 387 innsendte filmer, i konkurransekategorien studentdokumentar til en av verdens største og viktigste dokumentarfilmfestivaler, International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). 

Ragnhild Nøst Bergems film er hennes bachelorfilm fra 2016 på Bachelor i dokumentarregi ved Avdeling for TV-fag (TVF) ved HiL. Nå skal den ut i konkurranse i kategorien beste studentdokumentar med 14 filmer fra 12 land. De 14 er valgt ut blant 387 innsendte filmer.

Tydelig og moden fortellerstemme

Dekan Hege Michelsen ved TVF er begeistret. - IDFA er verdens største, og antakeligvis også viktigste, dokumentarfilmfestival. At Ragnhild sin eksamensfilm har kommet gjennom det veldig smale nåløyet er en meget stor anerkjennelse av både studenten og vår utdanning! Dette skjer ikke ofte for norske utdanninger.

Ragnhild har en tydelig og modig fortellerstemme, og hun har en fremtoning og personlighet som vekker tillit og får folk til å åpne seg foran kamera. «Husker du meg?» er sterke portretter av unge mennesker med demens og deres nære pårørende. Filmen er gripende hverdagsberetninger om livskvalitet, og  jeg er stolt over at avgangsfilmen blir lagt merke og har såpass stor internasjonal appell og interesse!

Michelsen avslutter: -Våre studenter lærer å fortelle historier litt utenom tradisjonell journalistikk. Vi krever ikke at våre studenter skal selge produksjonene sine eller få vist dem på festivaler, men det er selvsagt veldig hyggelig når den høye kvaliteten og det filmatiske fortellerspråket i produksjonene blir lagt merke til. Jeg håper mange finner veien til kinosalen i Amsterdam, og regner med at det vil komme mange anledninger til å se filmen også her hjemme.

Anerkjennelse

Det er en glad og rørt Bergem vi snakker med på telefon: - Det er veldig stas å få en slik anerkjennelse fra en av verdens mest velrenommerte dokumentarfilmfestivaler, sier hun. - Vi ønsker å nå ut til flest mulig med filmen vår, at filmen min også når et internasjonalt publikum er veldig spennende og betyr mye. 

Ragnhild Nøst Bergem skal delta på festivalen i Amsterdam og får som del av konkurranseprogrammet vist filmen i to dager. - Det blir noe helt spesielt å komme til en så stor og anerkjent festival med min egen film. - Stas og spennende, avslutter hun. 

Se trailer: 

IDFA går av stabelen 16. - 27. november 2016 og er en av verdens mest anerkjente og største dokumentarfilmfestivaler. 

Foto: Privat - Tekst: Gro Vasbotten

Sist oppdatert: Gro Vasbotten 17.10.2016

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L