Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Nyheter > Arkiv 2016 > TV-studenter lager TV under Ungdoms-OL

Lenker

Ida Hindrum, student på TVF (Foto: Gro Vasbotten/HiL)

Navn: Ida Marie Hindrum
Født: 1993
Fra: Oslo
Aktuell med: Prosjektleder Sjogg Studio

Maren Nordgård er student på TV-fagene

Navn: Maren Nordgård
Født: 1993
Fra: Tretten
Aktuell med: Redaktør Sjogg Studio

Marthe Jacobsen er student på TV-fagene

Navn: Marthe Jacobsen
Født: 1992
Fra: Hamar
Aktuell med: Produksjonsleder Sjogg Studio

TV-studenter lager TV under Ungdoms-OL

Maren, Marthe og Ida er klar for maratonoppdrag under Ungdoms-OL

Når Sjogg Live - TV Show går på lufta med daglige TV-sendinger under Ungdoms-OL i februar, står TV-studentene Ida Marie Hindrum, Maren Nordgård og Marthe Jacobsen overfor sin hittil største utfordring på studiet.

I løpet av 8 dager fra lørdag 13. februar blir det daglige sendinger på 45 minutters på YOG - Ungdoms-OL - sine nettsider kl. 18.45 - live.

Det nøkterne elementet i dette er at det er arbeidskrav på programformatet talkshow, men der slutter vel også alt som kan kalles nøkternt. Egentlig litt typisk for TV-studiene ved HiL dette at det lages ekte TV som en del av studiene.

Det er ingen liten produksjon vi snakker om, 45 minutter skal fylles med innhold, og i tillegg til de tre vil det være rundt 100 studenter i sving for å hale sendingen i land. Men altså hovedansvaret hviler på disse tre jentene som knapt var født da Lillehammer sist arrangerte OL, i 1994. Et sånt ansvar kunne få noen enhver til å skygge banen, men ikke disse tre.

- Tenk, sier de unisont, tenk at vi er så heldige at vi er studenter på HiL akkurat når det er ungdoms-OL i byen og Avdeling for TV-fag (TVF) får ansvaret for daglige direktesendinger.

Har satt seg skyhøye mål

Ida Marie Hindrum er leder for hele prosjektet og er den som skal holde oversikten og tar de endelige beslutningene.

Marthe Jacobsen er produksjonsleder og den som skal ha den endelige oversikten over at alle kamera og alle tekniske funksjoner er bemannet.

Maren Nordgårder redaktør og har ansvar for innholdet.

Sammen utgjør de en sterk ledertroika med en tydelig og trygg lederprofil.

- Vi har satt oss skyhøye mål. Vi må tørre å satse litt og vi vil også tørre å være litt annerledes, forteller de. 

Idrett, kultur og læring

Sendingene har tre fokus: Idrett, kultur og læring. Magasinet skal være aktuelt og formidle stemningen og gleden i byen og regionen i disse februardagene.

I tillegg til direktesendingene, vil det hver dag være produksjonsteam ute for å fange stemningen på arenaene, i byen, men kanskje først og fremt under kulturdelen av Ungdoms-OL, Sjoggfest som trekker en rekke store artister til Lillehammer.

Mer nøkternt, og rent praktisk, er programmet en del av læringen i programformatet talkshow på de tre studiene på TVF TV-regi, TV-teknikk og TV-ledelse. 

Stor organisasjon

Å fylle 45 minutters sending og å holde på seerne er ingen liten jobb. Totalt er det nærmere 100 studenter som vil være i abeid. Alle studentene har søkt på ulike "stillinger" og TVF/HiL vil i disse februardagene være et stort produksjonsselskap.

Studier blir rett og slett alvor og resultatet av læringen blir å se på nett-TV og på storskjermer i byen hver kveld.  

Organisasjonen er bygd opp rundt to redaksjoner som har ansvar for sendingene annerhver dag. Tilgjengelig har de VB-team som skal produsere innslag i løpet av dagen, og det er også en teknisk gruppe som har ansvar for bilde og lyd. 

Studio i Søndre Park

Studio blir rigget i Paviljongen i Søndre Park og vil bli ledet av to proffe programledere, Marie Kinge, fra "Trekant på NRK" og programleder i P3 og Sebastian Warholm som er skuespiller kjent fra "Jul i Svingen", "Himmelblå" og fra "Barnas supershow" på NRK. 

Rektor, Maren, Ida, Marthe YOG

Maren Nordgård, Marthe Jacobsen, Ida Hindrum og rektor Kathrine Skretting i Glassgården på HiL. 

Morsomt og spennende

- Morsomt, sier rektor Kathrine Skretting når hun tar i mot de tre jentene på kontoret. Spesielt morsomt er det at det er tre jenter som leder prosjektet.

- Dette prosjektet er et godt eksempel på samarbeid mellom høgskolen og eksterne aktører, i dette tilfellet Ungdoms-OL. Slike prosjekter bidrar sterkt til å vise at HiL er viktig for byen og regionen, og motsatt, at byen og regionen er viktig for aktiviteten ved HiL. Og etter å ha truffet Ida, Marthe og Maren er jeg sikker på at produksjonen er i trygge hender, avslutter hun. 

Tekst og foto: Gro Vasbotten

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 09.02.2016

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L