Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Nyheter > Arkiv 2016 > Verdifull praksis for organisasjons- og ledelsesstudenter

Organisasjon og ledelsesstudier

Utdanning innen organisasjon og ledelse gir en bred og grundig innføring i sentrale fagdisipliner knyttet til arbeid med ledelses-, organisasjons- og personalspørsmål i det moderne arbeidsliv.

Studiet er både teoretisk og praktisk. Du får praksis både første studieår og gjennom student-traineeordningen som er en del av studiets tredje år. Du kan også starte din egen studentbedrift, som en del av studiet.

Les mer om:

Verdifull praksis for organisasjons- og ledelsesstudenter

Praksisstudent Athina Holm Veberg omringet av HR-avdelingen i Gjensidige (foto: privat)

Hele 26 studenter på Bachelor i organisasjon og ledelse (BOL) skal fra neste uke ut i en sju ukers praksisperiode. Av erfaring vet vi at praksisperioden gir gode bacheloroppgaver og motivasjon til videre studier for studentene. Flere har også styrket sine muligheter i arbeidsmarkedet og fått jobb i praksisorganisasjonene etterpå.

Organisasjonen de skal ha praksis i er fordelt rundt om i landet med 14 i Innlandet, 11 i resten av Sør-Norge og en i Tyskland.

Ca. 60 prosent av organisasjonene er private, mens resten er kommunale og statlige.

Bredt utvalg praksisbedrifter

I år er det 12 nye organisasjoner som tar i mot praksisstudenter, blant annet Telenor Broadcast, IT-selskapet Bouvet, Utdanningsforbundet, innovasjonsselskapet Inneox, samt flere kommuner.

Hele 19 av studentene skal ha praksis i HR-avdelinger, mens resten fordeler seg på organisasjoner innen arrangement, innovasjon, markedsføring, CSR, transport og interesseorganisasjon.

Blant lokale organisasjoner finner vi Lillehammer kommune, Oppland fylkeskommune, Statens vegvesen, Gausdal land, OL-parken, Lillehammer & Gudbrandsdal kunnskapspark, Adecco og Slettmoen transport på Vinstra.

Unikt læringsutbytte

Praksisemnet ved BOL har blitt veldig populært og studentene får et unikt læringsutbytte, takket være gode forberedelser fra studentene selv og HiL, men også god oppfølging fra praksisorganisasjonene.

I alt har nå 250 studenter vært i praksis på BOL-studiet. I år har vi også eksempler på at et par tidligere BOL-studenter er praksisansvarlige i sine bedrifter.  

Bildet er fra fjorårets praksis der BOL-student Athina Holm Veberg er «omringet» av mesteparten av HR-avdelingen i Gjensidige, under ledelse av HR-sjef Maarten Skjøstad. Athina lærte mye og satte faglige spor etter seg gjennom å bidra i utviklingen av flere e-læringsprogrammer og skrev også bacheloroppgave om nye krav til ledelse ved fleksible kontorløsninger.

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 21.09.2016

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L