Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Nyheter > Forskningsnyheter > Nyheter 2016 > Prestisjepris til idrettsforskere

Les mer

Daniel Hammarström (foto: Lars Teppan Johansen)

Stipendiat Daniel Hammarstrøm er en av de involverte forskerne som vant prestisjepris.

Prestisjepris til idrettsforskere

Bent Rønnestad

Studien «Does periodization matter?» gikk nylig til topps i en kåring av beste vitenskapelige arbeid innenfor kategorien «Coaching» i regi av det europeiske friidrettsforbundet EA. I studien samarbeidet NTNU, UiA og HiL om datainnsamlingen. Fra seksjon for idrettsvitenskap ved HiL var stipendiat Daniel Hammarström og professor Bent Rønnestad involvert.

I prosjektet har forskerne sett på om periodisering er viktig. Altså om periodisering av intensive økter innen utholdenhetstrening gir effekt, eller om treningsresponsen kun er avhengig av hvor mye man trener (treningsdosen/treningsbelastningen).

Forskningsområdet idrett

Forskningsmiljøet ved Seksjon for idrettsvitenskaps fokus er rettet mot hvordan fysisk aktivitet og inaktivitet påvirker kroppslige funksjoner. Det være seg både på overordnet prestasjons- og helsenivå og på fysiologisk, cellebiologisk og molekylærbiologisk nivå.

Det ultimate målet er, foruten kunnskap for kunnskapens skyld, å utarbeide konkrete forskningsbaserte anbefalinger for fysisk aktivitet i et prestasjons- og helseperspektiv.

Vi gratulerer!

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 26.09.2016

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L