Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > Om høgskolen > Organisasjon > Fagavdelinger > TV-fag (TVF) > Filmer og produksjoner

Når Sjogg Live - TV Show går på lufta med daglige TV-sendinger under Ungdoms-OL i februar, står TV-studentene Ida Marie Hindrum, Maren Nordgård og Marthe Jacobsen overfor sin hittil største utfordring på studiet.

Showreel 2015

Regi, foto, lyd og klipp: Sondre Holen, Olaf Helmersen
Grading: Sondre Holen
Musikkomposisjon: Tormod Tvete Vik
Produksjonsleder: Elaine Gumatay

Søppel har blitt en milliardindustri og en internasjonal handelsvare. Hvert år flyttes millioner av tonn avfall inn og ut over landegrensene, til den høystbydende. I Norge er det Miljødirektoratet som har ansvaret for å godkjenne denne handelen. Men stiller de noen miljøkrav? Har de oversikt over utslippene? Er dette til det beste for miljøet?

De kommer fra krig og tortur, og blir isolert på landsbygda. Tankene om fortiden og en uviss fremtid, gjør at over halvparten av asylsøkerne i Norge sliter med psykiske problemer. Ingen vet hvor mange som tar selvmord, og flesteparten har ingen rett til helsehjelp. Hvor mye kan egentlig et menneske tåle?

Da hele 3,6 millioner seere benket seg foran TV-skjermene for å se utøvere fra 18 nasjoner konkurrere i World Cup i aking fra Bob- og Akebanen på Hunderfossen forrige helg, var TV-overføringen et resultat av et unikt samarbeid mellom tysk TV og TV-studentene ved HiL. 

"Tett på Amandus" er et direktesendt magasinprogram som tar pulsen på den pågående Amandusfestivalen. TV-showet streames direkte hver ettermiddag. For studentene på TV-fagene er dette en av de gangene der studiene sendes direkte på TV.

To filmer i programmet for konkurransen var resultatet for dokumentarfilmstudent Mari Storstein etter at Eurodok - Den europeiske dokumentarfilmfestivalen - annonserte sitt konkurranseprogram tidligere i uka. Det må kalles storeslem. 

Når den Den norske studentfilmfestivalen arrangeres for tredje gang er det med 7 av 21 filmer av tidligere og nåværende studenter ved dokumentarfilmproduksjon ved TV-studiene ved HiL. 

Noen studenter har det morsommere enn andre studenter! Ta for eksempel TV-studentene som lager barne-TV i studio på HiL. Men, det er slett ikke bare lek, men studier som skal gjøre studentene klare for en TV-bransje med høye kvalitetskrav. 

TV-bransjens store fagprisutdeling - Gullrutens fagpris - arrangeres med stor festivitas på Cosmopolite i Oslo 24. april. Da skal de dyktigste bak kamera hedres med et eget prisshow. Prosjektleder for TV-sendingen fra showet er student Rikke Finckenhagen Sandli. 

For HiL som også er en TV-skole er UKA-TV en naturlig del av av studentuka - UKA 2013. I Studio 1 rigges det nå for et daglig magasinprogram på 30 minutter. Første sending er mandag 18. februar kl. 20.30.

Når filmfestivalen Eurodok 2013 arrangeres 13. - 17. mars har TV-student og regissør Trond Kvig Andreassen to filmer med i konkurransen Norske korte. 

Birkenrittet er en av de store begivenhetene i Lillehammer i løpet av et år. For å formidle stemningen og dramatikken til hele Norge sender VGTV 10 timer direkte på nett. Produksjonen står 82 studenter fra HiL for.

Kristine Gausereide Jacobsens dokumentarfilm "Ord etter Even" vises på NRK i forbindelse med årsmarkeringen av 22. juli. I filmen møter vi noen av vennene til Even Flugstad Malmedal. Even ble drept på Utøya 22. juli, bare 18 år gammel.

"Tilbake" - en poetisk film om demens - er filmen som avslutter 5 års studier for Kristin Dahlen Rogstad og Kristin Bull. En foreløpig finale som på mange måter bringer generasjonene sammen.

En kombinasjon av visuell kreativitet og godt håndtverk er det studentene på flerkameraproduksjon må vise når de går opp til en ganske så uvanlig eksamen, nemlig en som vises på NRK eller TV2.

Filmen 1 av 10 000 er et dokumentarisk personportrett av Torstein som har slitt med rusmisbruk hele livet. Filmens regissør er Sigrid Velle Dypbukt som studerer Bachelor i dokumentarfilmproduksjon. 

Tett på Amandus er et 20 minutters magasinprogram som sendes på NRK3 hver kveld under Amandusfestivalen. I norsk målestokk er det et "stort" magasinprogram med 7 kamera og egen OB-buss. Det spesielle med Tett på Amandus er at det er studenter fra TV-fagene på HiL som står for produksjonen, med de samme kvalitetskrav som NRK har til alle sendingene sine.

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L