Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

Kontaktinformasjon

Dekan Hege Michelsen
E-post: hege.michelsen@inn.no
Tlf.: 61 28 82 08

Høgskolen i Innlandet
Avdeling for TV-fag
Postboks 400
2418 Elverum

Besøksadresse
Gudbrandsdalsvegen 350, 2624 Lillehammer

Teknisk utstyr, redigeringsrom og studio

Utstyr

For at utdanningene både innenfor film og fjernsyn skal gjøre deg til en god film- og fjernsynsskaper, har HiL alt det tekniske utstyret som trengs, det vil si kamera og redigeringsutstyr, film- og fjernsynsstudioer og lyd- og redigeringsrom. Allerede fra første studiedag får du være med å lage film eller fjernsynsprogrammer.

Profesjonelt produksjonsutstyr for film og TV

Dokumentarlinjen disponerer profesjonelt produksjonsutstyr for film og TV. Vi har fem komplette P2HD skulderkamera-sett (Panasonic HPX2100 og 2700), og tre storsensor-kamera (Panasonic AF101) med tilhørende harddisk-opptakere (SoundDevices PIX240) og optikk.

Vi har også ti P2HD kamera med liten formfaktor (Panasonic HPX171), som hovedsakelig brukes i 1. studieår. I tillegg til dette har vi åtte JVC HM100E og tre Contour+ hjelmkamera.

Lyd og lys

Vi har også et stort utvalg mikrofoner og lydopptakere, og lyskastere av ulike slag og størrelser.

Klipp og redigering

TVF jobber hovedsakelig på Apple Mac-maskiner, og benytter seg av Adobe CreativeSuite til redigering og bildeetterarbeid. Vi har 11 klippesuiter, samt 18 andre redigeringsmaskiner fordelt på to undervisningsrom. I tillegg har vi også bærbare datamaskiner med redigeringsmuligheter. Til lydetterarbeid bruker vi Protools, og vi har 6 suiter, hvorav 3 har 5.1-lydmonitorering. 
Alle redigeringsrom er knyttet sammen i et redigeringsnettverk. Vi benytter oss av en EditShare Xtream redigeringsserver, som leverer ytelse i toppklassen, og tillater at vi jobber i 100 MB/s HD-videokvalitet, og høyere, gjennom hele produksjonskjeden.

Studio, kontrollrom og OB-buss

Til flerkameraproduksjoner har vi to studio tilknyttet moderne kontrollrom, med Ross Carbonite 2 billedmikser, VizRT grafikk. Alle opptak- og avviklingssystemer er filbaserte. Studio har totalt seks Sony kamerakjeder.

I tillegg har vi en egen produksjonsbuss (OB-buss), til produksjoner ute i felt. Denne er også bestykket med digital infrastruktur og seks kamerakjeder, men kan utstyres med opp til åtte.Til større produksjoner leies det gjerne inn OB-busser fra eksterne leverandører, slik at studentene får jobbe på de samme bussene som proffene.

Sist oppdatert: Gro Vasbotten 27.01.2016

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L