Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > Studier > Karriere etter HiL

Hildegunn Rye i ballbingen (foto: Kristine Tingvik Aas)

Sosialt arbeid: Gir barn en positiv hverdag

- Og jeg satt der med tårer i øynene og helt sånn åh …! En anelse rørt Hildegunn Rye (23) forteller oss ivrig om hvordan det er å jobbe med psykisk og fysisk utviklingshemmede barn. Hun jobber i dag som miljøterapeut ved Nordre Aasen bo- og habiliteringssenter i Oslo.

Les mer..
Cathrine Bexrud på ski (foto: privat)

Turismeopplevelser: Drømmer om å arrangere OL

Cathrine Bexrud studerte markedsføring og ledelse av turismeopplevelser på HiL. Samtidig jobbet hun deltid i Olympiaparken, hvor hun i dag er fast ansatt. Den store drømmen er å være med på å arrangere et mulig OL i 2022.

Les mer..
Agnieszka Cybulska studerte Internasjonale studier med historie

Internasjonale studier: Ingen dager er like

Agnieszka Cybulska tok bachelorgrad i internasjonale studier med historie ved HiL. Hun gikk videre til et masterstudium i Theory and Practice of Human Rights ved Norsk senter for menneskerettigheter - hvor hun i dag er ansatt.

Les mer..
Eva Uddu er tidligere student på film- og fjernsynsvitenskap

Film- og fjernsynsvitenskap: Har den beste jobben i TV-bransjen

Eva Uddu jobber i produksjonsselskapet Monster, hvor hun har vært med på å utvikle formater som Stjernekamp, Tørnquist Show og Kjærlighetsredet siden hun gikk på HiL, hvor hun selvsagt skrev masteroppgave om, eh... musikkvideo.

Les mer..

Som bachelorstudent i kulturprosjektledelse (KPL), opplever du bransjen både som stab og produksjonsarbeider. - Hvis man vil jobbe i denne bransjen, blir det mye enklere å komme inn med en grad fra KPL. Vi bygger nettverk allerede nå, sier andreårsstudenter.

Som nyutdannet innen TV-regi har Lotte Bråthen hatt et vidt spekter av spennende jobber. - Akkurat nå har jeg jobbet en del som innspillingsleder for TV2 og “God morgen, Norge”, og så har jeg vært bildeprodusent på fotballkamper, og går nå i opplæring for å lære mer fotball, forteller Lotte Bråthen.

Marianne Ruud valgte den biologiske og medisinske veien etter sin bachelorgrad i psykologi. Fra HiL, via master på NTNU og nå PhD-stipendiat ved UiO.

I følge en undersøkelse blant uteksaminerte bachelorkandidater fra juss om hva de gjør etter endt studium, viser tall at hele tre av fire studerer videre, de fleste på master i rettsvitenskap.

Etter fullført bachelorgrad i pedagogikk ved Høgskolen i Innlandet, formidler Tone Yvonne Sundhagen (45) i dag sin kunnskap til fagfolk på Norsk Jernbaneskole i Oslo. Her skal lærerne læres opp i å lære, og pensumbøkene fra studietiden står parat til bruk på kontoret.

Våren 2014 fullførte Maiken Egknud Bachelor i psykologi ved HiL. Før hun tok fatt på sin kandidatutdannelse i psykologi i Danmark i høst, benyttet hun muligheten til å bruke deler av den lange sommerferien i forkant på forskningshospitering i Belgia. Det har gitt mersmak.

Det faktum at jussen ikke har noen gitte fasitsvar, fascinerte Arnt Sveen (54) så mye at han i 2010 bestemte seg for å si opp jobben, og begi seg ut på heltidsstudium i juss ved HiL i stedet. I dag er det en betydelig mer fornøyd mann vi møter i sin stilling som saksbehandler i NAV Forvaltning. Her jobber Arnt med juss på daglig basis i sin behandling av uføretrygdsøknader.

- For meg er det et privilegium å få lov til å gjøre noe jeg brenner for og synes er morsomt, samtidig som det hjelper andre. Tor Helge Wiestad (30) jobber på Haukeland Universitetssjukehus i Bergen, hvor han hjelper kreftrammede pasienter tilbake til normalen. En bachelorgrad i idrett ved Høgskolen i Innlandet var imidlertid ikke nok, så nå er det duket for master!

Etter å ha fullført en bachelorgrad i psykologi ved HiL, ville Maria Auensen (30) få seg en jobb med mening. Med et ønske om å bidra til et bedre og mer velfungerende samfunn, samt å gjøre andre menneskers liv lettere å leve, følger hun i dag opp sykemeldte som NAV-konsulent i Fredrikstad.

- Jobben gir meg veldig mye når det kommer folk som har problemer med å få på seg skoene, og så får de et helt nytt liv, og klarer å løpe, forteller Siv Mari Haaland (27) varmt. Med en bachelorgrad i idrett i bunn, arbeider hun i dag som idrettspedagog ved Tonsåsen rehabiliteringssenter for sykelig overvektige.

Ida Caroline Ødemark (35) har alltid hatt et sterkt ønske om å undervise, og i dag jobber hun som spesialpedagog ved Apalløkka skole i Oslo. Med en bachelorgrad i pedagogikk og fulltidsjobb i boks, klarer hun likevel ikke å gi slipp på Høgskolen i Innlandet. Derfor har hun kastet seg over masterstudium i tillegg - på fulltid!

Liv Hilde Muri tok en Bachelor i reiseliv ved HiL. Da graden var fullført, benyttet hun seg av en stipendiatordning som ga henne relevant arbeidserfaring. I dag jobber hun for Visit Lillehammer, hvor hun jobber mye med norske fjell som reisemål.

Jonas Karlsen Åstrøm tok i sin tid en bachelorgrad i opplevelses- og attraksjonsutvikling ved HiL. Etter å ha forlatt bygda for å sanke en master i markedsføring og erfaring i arbeidslivet, slutter han sirkelen på Lillehammer med en doktorgrad.

I 2005 søkte Carl Wilhelm Müller seg til Årsstudium i film- og fjernsynsvitenskap. Fire år senere skrev han masteroppgave om dataspillene "Left 4 Dead" og "Mass Effect". I dag har han ansvar for TVNorge og VOX som programplanlegger for SBS Discovery. Müller misunner nye studenter, som møter et mer bransjerettet studium enn han selv gikk.

Anette Wilhelmsen (31) søkte seg til studier i samtidshistorie på Høgskolen i Lillehammer i 2002. Etter mellomstasjoner i Oslo og Nepal er hun i dag juniorekspert i FNs matvareprogram, med base i Roma. Vi tok en prat om hvordan veien gikk fra A til B til C til D.

Kristian Larsen tok Bachelor i internasjonale studier med historie ved HiL og fulgte opp med en master i Peace and Conflict Studies ved UiO. I dag jobber han naturligvis med, eh ... filmproduksjon? Vi ser oss nødt til å innhente en hel del svar på tiltale.

Charlotte Karlsnes har tatt Bachelor i reiselivsledelse på HiL og jobber i dag med booking på Anker Hotell i Oslo. Hun er en person som ikke tar telling av den minste antydning til kav og mas, men som nyter at det er litt kaotisk. Her forteller hun om studier, jobb og framtidsplaner.

Thea Røhr Østvold skrev masteroppgave om norske filmplakater ved HiL. Etter endt utdannelse ble hun ansatt hos produksjonsselskapet Paradox, hvor hun i dag er koordinator for utvikling og prosjektleder for offentlig finansiering av spillefilm.

Synne Christensen (24) ble uteksaminert fra Bachelor i reiselivsledelse ved HiL i 2013. I dag er hun ansatt i firmaet Airbroker, hvor lærdommen fra HiL er med henne i hverdagen som flymegler.

Features of the .. hva da, sa du? Elisabeth Sørbø Haug har nylig levert en masteroppgave med et umulig navn i International Relations på Ås. Haug tilskriver skrivetreningen hun fikk på HiL noe av æren for resultatet. I Lillehammer studerte hun Bachelor i internasjonale studier med historie.

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L