Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > Studier > Studentliv på Lillehammer

Studentliv på Lillehammer

 

 

Du trenger gode venner, en fysisk tilrettelagt arbeidsplass og omgivelser som gir deg lyst til å lære for at du skal få gjennomført studiene dine og få en god utdannelse. Det får du ved Høgskolen i Innlandet - Lillehammer.

  • Vi har fadderordning for nye års- og bachelorstudenter, og skaper rammene for at du skal lære dine nye medstudentene å kjenne.
  • Vi har forelesninger og seminar i ulike undervisningsrom og auditorier, og det legges også opp til gruppearbeid med andre studenter.
  • Vi har et stort, fint bibliotek, lesesal, mange grupperom og trådløst nettverk.
  • Vi har en god kantina og en koselig studentcafe, og trenger du å røre deg, har vi treningsrom.
  • Vi gir deg mulighet for å dra på utveksling i utlandet via våre samarbeidspartnere.
  • Er du studentpolitisk engasjert, og ønsker å jobbe for at dine medstudenter skal få det best mulig, har vi ulike studentorganisasjoner og studentgruppe for deg.
  • Vi har faglige og administrative ansatte som ønsker å gi deg den beste studieopplevelse.

Kort sagt: Vi har det du trenger!

Studentbyen Lillehammer

Lillehammer er en populær studentby. Studentene sier det samme om Lillehammer by som de sier om høgskolen - akkurat passe liten og akkurat passe stor. Så liten at du blir sett, men også så stor at du kan være anonym når du trenger det.

Lillehammer har ca. 28 000 fastboende, i tillegg kommer ca. 4800 studenter og et ukjent antall turister, spesielt i skisesongen og om sommeren.

At så mange er studenter, betyr at befolkningen er "ung". Dette setter sitt preg på utelivet, og byen har et bredt tilbud innen kultur- og friluftsliv. Byen har også mange små og store kafeer, puber, konsertsteder og diskotek, som gir deg som student en attraktiv ramme rundt studier og fritid.

Store nasjonale og internasjonale idrettsarrangement, samt kulturarrangement, preger byen sommer som vinter, og gir glimrende prosjektpraksis for deg som student - eller du kan velge bare å nyte det glade livet de fører med seg.

Rundt Lillehammer finner du flere av de mest kjente vintersportsdestinasjonene i Norge. Om sommeren er de samme områdene like godt egnet, men da i kajakk, på beina eller på sykkel.

Hvis du ikke er sports-, utelivs- eller kunstinteressert er Lillehammer også noe for deg. Storgata med alle sine butikker er hovedpulsåren i byen. Her kan du føle pulsen fra et internasjonalt miljø, samtidig som du alltid finner noen å hilse på eller slå av en prat med.

Her finnes gode bussforbindelser til høgskolen fra studentboligene, togstasjonen og sentrum generelt, og det er fullt mulig å sykle til og fra både høgskolen og byen.

Fra Lillehammer er det lett å komme seg rundt i Norge for å besøke familie og venner - ca. 2 timer til Oslo og ca. 4 timer til Bergen, Kristiansand, Stavanger eller Trondheim.

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 30.06.2017

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L