Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

Lillehammer - et naturlig laboratorium for studenter

Reiseliv 6

Studenter kan også befatte seg med små-skala turisme

Studenter trives i Lillehammer. Her finner de også et naturlig laboratorium for læring om reiseliv, kultur og opplevelser.

For skientusiaster kan Lillehammer-regionen tilby flere av Norges mest attraktive alpinanlegg, og kanskje verdens beste tur- og langrennsløyper. I tillegg er sykkel- og turmulighetene glimrende. Det er ingen tilfeldighet at Birkebeinerarrangementene (langrenn, sykkel og terrengløp) på Lillehammer samler 40 000 deltakere. Disse arrangementene inngår ofte i våre undervisningsopplegg

I Lillehammer-området arrangeres årlig en rekke store festivaler som Dølajazz, Amandus filmfestival, Norsk Litteraturfestival, bluesfestivaler samt en rekke konserter. Lillehammer har også profilerte museer som Maihaugen, Lillehammer kunstmuseum og Norsk Vegmuseum. Lillehammer er nærmest et laboratorium for studenter som vil jobbe med reiseliv, kultur- og opplevelsesindustri.

Høgskolen i Lillehammer har om lag 4000 studenter, og er kjent for sitt gode studentmiljø. Lillehammer er kanskje en liten by, men en urban småby hevder mange. Bergenseren Roar Kvalekvål som er student ved høgskolen sier det slik: ”Lillehammer er en ganske stor by til å være så liten. Her skjer det mye hele tiden.”

Sist oppdatert: Kjell Magne Enget 01.03.2010

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L